keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Äidiltä pojille

9.9.2009
Lapseni, maailmani. Kunpa oivaltaisitte kuinka rikasta elämää elätte. Olette saaneet kokea ja nähdä kahden täysin erilaisen, tasavertaisesti rakastavan maailman. Se kasvattaa teistä ymmärtäväisiä, kärsivällisiä ja avarakatseisia maailmankansalaisia. Näätte tunteiden ja tapojen kirjon, joista poimitte itsellenne parhaiten sopivia aineksia. Älkää koskaan vaipuko rakkaudettomuuden harhaan, sillä molemmissa kodeissa teitä rakastetaan täydestä sydämestä eri tavoin ilmaisten.

Älkää myöskään milloinkaan pelätkö, että tuomitsisin teitä epäonnistumisesta. Se kuuluu jokaisen elämään tehden meistä viisaanpia ja suvaitsevaisempia tulevaisuuden kivijalaksi.

Maailma on aina ollut ja tulee aina olemaan epäoikeudenmukainen, se on vain hyväksyttävä. Te ette voi sitä yksin parantaa ja riittää, että toimitte parhaan tahtonne mukaan.

Kohdatessanne ilkeyttä, puolustakaa itseänne ja vaatikaa oikeutta. Samaan ei kannata alentua, muutoin paha olo vain lisääntyy. Ymmärrätte jo nyt, ettei kiusaajilla ole hyvä olla. Se on säälittävää vaikka sanotaan että sääli on sairautta. Yhdenkään hyvinvoivan ja onnellisen ihmisen ei tulisi mieleenkään tietoisesti toista satuttaa.

Muistakaa, ettei rakkaus ole pelkkää sydämen pamppaamista ja huumaa. Se on tahtotila, jossa vaikeina ja pahimpinakin hetkinä arvostetaan ja tuetaan toinen toisiamme. Vaikeat ja ärsyttävätkin hetket muokkaavat meitä läheisemmiksi ja entistä rakkaimmiksi auringon taas paistaessa.

Meidän maailmassamme ihmisiä tuomitaan helposti. Malttakaa mielenne niellen ylpeytenne ja odottakaa kärsivällisesti että sisimpänne huomataan. Tulette oppimaan, että kuoret ovat monesti rakennettuja ja harhaanjohtavia. Kovimman ja epäilyttävimmän ulkoasun alla saattaa asua meistä viisain, herkin ja luotettavin. Yllättäen siistein, mukavin ja hyväntahtoisimman oloinen saattaakin osoittautua itsekkäimmäksi oman edun tavoittelijaksi joka haluaakin sinulta kaiken muttei sinua.

Menestystä ei mitata rahan tai omaisuuden määrällä. Ihminen on menestynyt silloin, kun se saavuttaa tasapainon ympäristön, läheistensä ja itsensä kanssa ollen onnellinen. Se vaatii paljon enemmän työtä kuin perityn omaisuuden sijoittaminen tai aineellista voittoa tavoitteleva kunnianhimo. Arvostakaa kuitenkin työntekoa ja siitä seuraavia positiivisia vaikutuksia oman elämän ylläpitoon sekä yhteiskuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti